На Сонці часто бувають спалахи, які провокують магнітні бурі. До того ж такі спалахи можуть негативно впливати на техніку. Вчені заявляють, що 660 му році до н. е. стався спалах такої сили, яку складно уявити. Після дослідження крижаних кернів стало відомо, що буря того періоду могла б зруйнувати весь нинішній світ технологій.

Вчені прогнозують, що вже у грудні цього року буде спалах подібної потужності. Ймовірно, він зрівняється зі спалахом, який був зафіксовано в 1956 році. Він був найпотужнішим із сонячних спалахів, які змогли зафіксувати вчені.

Сонце
Сонце

Зазначимо, що в листопаді 2019 року Україну накриють три серйозні магнітні бурі. Українців попередили, коли і кому готуватися до метеоударів. За попередніми даними, магнітні бурі слід чекати 11, 15 і 18 листопада. Метеозалежним людям радять взяти це до уваги та бути дуже обережними протягом цих періодів.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Чи впливають магнітні бурі на людей?

Науковці не дійшли згоди, чи точно магнітні бурі впливають на стан здоров'я людини. Однак багато хто все ж вважає, що вони можуть погіршити стан нервової системи, зумовлюючи розвиток тривожних станів.

Магнітні бурі
Магнітні бурі

Медики стверджують, що позбутися метеочутливості можна завдяки фізичним навантаженням. Також потрібно стежити за харчуванням та час від часу приймати контрастний душ. Це позитивно вплине на стан організму загалом. Фахівці настійно радять у дні магнітної активності не вживати жирну, гостру і солону їжу. Крім того, рекомендується пити заспокійливі чаї з м'ятою, мелісою або ромашкою.

Нагадаємо, що на тлі затишного і теплого жовтня останній осінній місяць осені очікується досить примхливим. Сонце, дощ і сніг будуть змінювати один одного протягом всього листопада.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики прогнозують у листопаді в Україні холодну і дощову погоду.

Також портал Знай.uа писав, що "золотій осені" в Україні зможуть порадіти ще до 20 жовтня.