Біля підніжжя розташованого на острові Хонсю діючого вулкана Фудзіяма знаходиться одне з найбільш похмурих місць у світі – ліс Аокігахара (ліс Дзюкай), який так само відомий під назвою Ліс Самогубців.

Ліс сформувався 1200 років тому. У перекладі він означає "Рівнина зелених дерев". Він є національним парком сучасної Японії площею 35 кв/км

Тутешній грунт являє собою щільну вулканічну породу. Є думка, що під лісом Аокігахара розташовані великі поклади залізної руди. Їх наявністю і пояснюється магнітна аномалія, з-за якої на всій території лісу неможливо користуватися компасом.

У лісі є мальовничі туристичні маршрути, які проходять через Вітряні і Крижані печери. Однак туристів просять бути дуже уважними і не гуляти поза прокладених стежок, так як магнітна аномалія робить ліс небезпечним для прогулянок.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

За лісом Аокігахара закріпилася не найкраща слава. В японських легендах він завжди вважався місцем перебування демонів, злих духів і привидів. Не менш страшно звучать і реальні історії. Вони розповідають про те, що голодуючі бідні сім'ї привозили сюди своїх хворих і літніх родичів, яких не могли прогодувати, тому залишали вмирати в глухому непрохідному лісі. Привиди нещасних досі бродять по лісі, в надії помститися за свої страждання.

Проте ліс і в сучасному світі займає друге місце за кількістю самогубств. Влада Японії намагаються боротися з цим всіма можливими способами. Так, вже з 1970 року поліція щорічно проводить рейди по лісі і збирає останки тих, хто вирішив покінчити з життям в лісі Аокігахара. Великі групи по 300 людей прочісують околиці, де щороку знаходять до сотні невпізнаних тел.

Крім того, на вході і стежинах встановлені відеокамери, а також таблички з попередженнями і телефонами психологічної допомоги.

Нагадаємо, комик-трансгендер покінчила з собою, залишивши записку.

Як повідомляв Знай. ua, NASA сфотографували відчайдушного космічного самогубця.

Також Знай. ua писав, що в Києві самогубець-невдаха стрибнула під колеса маршрутки.