Вчені зробили вражаюче відкриття - вони вважають, що мозок людини запрограмований на те, щоб захистити нас від смерті, тому навіть думки про смерть він відкидає.

Відповідне дослідження опубліковано в журналі NeuroImage для The Guardian.

Дослідники вважають, що як тільки мозок людини розуміє, що опинився на межі смерті, змінює свою роботу так, щоб максимально захистити нас від загрози. Для дослідження такого "захисного механізму" людини вчені провели спеціальний експеримент.

Так, вони під'єднали учасників до монітора мозку і попросили їх переглянути екран, де з'явилася серія облич. Образи супроводжували слова, пов’язаний зі смертю, наприклад, "поховання" або "похорон". Волонтери багато разів бачили своє обличчя та обличчя незнайомця, перш ніж їм показували несподіване нове обличчя у спробі шокувати мозок.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Мозок не сприймає, що смерть якось стосується нас. У нас є цей первинний механізм. Коли мозок отримує інформацію, яка пов'язує нас зі смертю, щось каже нам, що вона не надійна і нам не варто в це вірити", - сказав вчений з Університету імені Бар-Ілана в Ізраїлі Яір Дор-Зідерман.

Вчені
Вчені

Дослідники з'ясували, що, коли людина бачить своє обличчя поряд зі словами про смерть, мозок змінює свою активність. Частина мозку, яка відповідає за передбачення та інтуїцію, починає працювати не так активно. Таким чином мозок просто відмовляється вірити у те, що ці слова пов'язані з людиною.

Нагадаємо, що на тлі затишного і теплого жовтня останній осінній місяць осені очікується досить примхливим. Сонце, дощ і сніг будуть змінювати один одного протягом всього листопада.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні показали нову смертоносну зброю: у ворога немає шансів.

Також портал Знай.uа писав, що експерти назвали 10 найпотужніших процесорів для смартфонів: повний список.