Щури освоїли водіння крихітним автомобілем, і це допомогло їм зняти стрес. Про це свідчат результати дослідження вчених з Університету Річмонда.

Так, гризуни здатні розпізнавати предмети і знаходити потрібну дорогу в лабіринті. Більш того, вони вміють грати в хованки. Тести такого штибу часто проводять над тваринами. А нещодавно науковці вразили дослідженям. За їх словами, щури можуть виконувати і більш складні завдання.

Керівник дослідження доктор Келлі Ламберт з Університету Річмонда із колегами задалися питанням, чи можуть щури навчитися більш складної задачі, наприклад, управління машиною.

Фахівці змайстрували крихітний електричний автомобіль, прикріпивши прозорий пластиковий контейнер для їжі на алюмінієвій пластині і встановили на колеса. Крім того, у машині використовувалися три мідних стрижня (мідь проводить струм), які можна було використовувати для керування транспортним засобом.

Коли щур вставала на алюмінієвий підлогу і чіплялася лапами за мідні стрижні, вона таким чином замикав електричний ланцюг, що змушувало машину рухатися вперед. А дотик до лівого, центрального або правому стрижня направляло машину в різні боки.

Популярні новини зараз
Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Водіння освоїли 17 щурів: шість самок і 11 самців. Всі тварини отримували винагороду в вигляді шматочків пластівців, коли стосувалися рульових стрижнів і рухали машину вперед.

Фахівці заохочували щурів до водіння, заманюючи "гонщиків" смачностями. Це досить складне завдання для гризуна, що вимагає активізувати когнітивні, моторні і зорово-просторові навички, які вони зазвичай не використовують разом.

При цьому навчання водінню, як виявилося, навіть допомогло щурам позбутися стресу.

Нагадаємо, астрономи знайшли небаченого раніше космічного "монстра": ще одну загадку Всесвіту вирішено

Як повідомляв раніше Знай.ua, вчені розповіли про ретроградний Меркурій: що знаменує явище

Також Знай.ua писав про те, що українці можуть побачити унікальний зорепад Драконіди, не пропустіть свій шанс: коли і де