У порівнянні з більшістю зірок Чумацького шляху, що Сонце є досить стабільним світилом, та все ж іноді стаються непередбачувані ситуації. Так, на Сонці часто бувають спалахи, які провокують магнітні бурі. До того ж такі спалахи можуть негативно впливати на техніку.

Вчені заявляють, що 660 му році до н. е. стався спалах такої сили, яку складно уявити. Після дослідження крижаних кернів стало відомо, що буря того періоду могла б зруйнувати весь нинішній світ технологій.

Сонце
Сонце

Вчені прогнозують, що вже у грудні цього року буде спалах подібної потужності. Через нього електроенергія може зникнути на всій планеті. Ймовірно, він зрівняється зі спалахом, який був зафіксовано в 1956 році. Він був найпотужнішим із сонячних спалахів, які змогли зафіксувати вчені. За словами дослідників, якби така буря сталася зараз, вона могла б мати серйозні наслідки для сучасного світу високих технологій.

Сонце
Сонце

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Залишилось два дні: українців попереджають востаннє ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Зазначимо, що в листопаді 2019 року Україну накриють три серйозні магнітні бурі. Українців попередили, коли і кому готуватися до метеоударів. За попередніми даними, магнітні бурі слід чекати 11, 15 і 18 листопада. Метеозалежним людям радять взяти це до уваги та бути дуже обережними протягом цих періодів.

Нагадаємо, одну з найбільших таємниць Всесвіту розкрито: чорні діри - не ті, за кого себе видають.

Також Знай.uа писав, що NASA показала, як чорна діра "розриває" зірку: це важко вкласти у голові, відео.

Ще Портал Знай.uа повідомляв про східний гороскоп на 2020 рік: кому Щур принесе неземну любов та валізи грошей.