Поруч із Землею на відстані 6,21 мільйона кілометрів пронісся астероїд (162082) 1998 HL1. Космічного "гостя" зняли на відео.

Відповідний ролик від 23 жовтня опублікував на YouTube користувач Gian Masi.

Вчені повідомили про те, що ввечері 25-го жовтня поруч із Землею астероїд пройшов 1998 HL1, який раніше був названий потенційно небезпечним. Так само повідомляється про те, що в діаметрі астероїд досягає практично 550-ти метрів.

Раніше про те, що астероїд під офіційним номером 162082 (1998 HL1), який було відкрито більше двадцяти років тому, у квітні 1998-го року, наближається до планеті Земля було заявлено ще на початку жовтня поточного року.

астероїд-вбивця
астероїд-вбивця

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше, в лютому минулого року членом-кореспондентом Російської академії ракетних і артилерійський наук, доктором військових наук, а так само капітаном першого рангу Костянтином Сивковом було запропоновано створення спеціальної термоядерної масштабної ракети, вартістю за 210 мільярдів доларів для того, щоб знищити астероїди, які можуть нести потенційну небезпеку для життя на Землі.

Космічного "гостя" можна було розгледіти навіть у бінокль. Фахівці кажуть, що він рухався по дуже дивній еліптичній орбіті і ненадовго затримався біля Землі.

Понад 90% всіх небезпечних об’єктів, які досягають розмірів 1 км, досліджує NASA.

+2

Нагадаємо, вчені збираються відправити експедицію до астероїда Психеї, яка складається з коштовних металів.

Як повідомляв портал Знай.ua, астероїд DF31 може зіткнутися з нашою планетою уже в 2020 році

Також Знай.ua писав, Ілон Маск призначив прибульцям з Нібіру зустріч, запуски ракет всього лише прикриття. Він заявляв, що прибульці не тільки ведуть спостереження за нами, але і іноді заважають запускам і випробуванням ракет його компанії