Співробітники Австралійського військового меморіалу, розташованого в Канберрі помітили пропажу квітів з могили невідомого солдата. Їм знадобилося деякий час, щоб викрити "злодія", ним виявився голуб.

На початку жовтня працівники меморіалу звернули увагу, що яскраві маки з могили невідомого солдата пропадають, але не всі відразу, а по одному. Про це пише Вoredpanda.

Поспостерігавши деякий час за квітами, працівники меморіалу з'ясували, що викрадачем маків був голуб.

А те, для чого птах "крав" квіти зворушило їз до глибини душі. Голуб звив собі з червоних маків барвисте гніздечко коло вітража, який знаходиться біля військового меморіалу.

Вітраж, який обрав собі голуб для гнізда, зображує пораненого солдата. А мак в Австралії, як і в багатьох інших країнах Європи, є символом пам'яті жертв Першої світової війни, і співробітники меморіалу знайшли в цьому глибокий символізм.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще
Крім того, гніздо з маків поблизу військового меморіалу було своєрідним нагадуванням про тісний зв’язок між людиною та птахами. Адже голубина пошта була важливим каналом зв'язку на війні, коли інші засоби комунікації виявлялися недоступні.

Нагадаємо, вчені з'ясува, що у голубів і людей є дещо спільне - здатність передавати інформацію від покоління до покоління.