Світ тварин багатий різними видами - красивими, дивовижними і страшними. Ми вирішили зупинитися на одних з найкрасивіших представників світової фауни - важко не погодитися з тим, що їх зовнішній вигляд заворожує. Помилуйтеся на 10 красенів зі світу природи.

1. Полярна лисиця або песець

Песці бувають не тільки білого, але і чорного забарвлення, але, погодьтеся, білі виглядають як герої зимової казки. Песці - дуже маленькі, вага дорослої тварини коливається в межах 3-9 кг. Песці - хижаки, здобич вони шукають під товщею снігу. На жаль, на м'яке і ніжне хутро песця активно полюють - їх хутро дуже високо цінується.

Песець, Pinterest
Песець, Pinterest

2. Ахалтекінський кінь

Зовнішній вигляд цих коней вражає і захоплює. Їх шерсть має надзвичайно красивий відлив, а самі коні відрізняються стрункістю та витонченістю. Це найдавніша порода коней і одна з нечисленної кількості чистокровних - цих коней не змішували з іншими видами.

Ахалтекінський кінь, vseokone
Ахалтекінський кінь, vseokone

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

3. Амурський тигр

Ці величні красені занесені в Червону книгу і відмічені як вид, що вимирає. Це найбільший вид тигра, у них густа і довга шерсть, вони сильні і міцні. Амурський тигр здатний вселити страх у кожного, хто на нього подивиться. І це не дивно - габарити цього звіра живцем вражають.

Амурський тигр, wallpic.net
Амурський тигр, wallpic.net

4. Дельфіни

Дельфіни відносяться до ряду китоподібних і є одними з найрозумніших тварин на планеті. Їх можна дресувати, їм подобається йти на контакт з людиною і намагатися "спілкуватися". Дельфіни ласкаві та товариські, їх застосовують у спеціальній терапії, яка допомагає лікувати важкі захворювання, особливо у дітей.

Дельфіни, Пикабу
Дельфіни, Пикабу

5. Рись

Рисі дуже схожі зовні на кішку, однак, вони значно більше наших домашніх улюбленців. Рись може досягати в довжину 120 см і важити 20-25 кг Рись легко відрізнити за кисточками на вушках. Ці красиві кішки відносяться до хижаків. Вони полюють у горах, водоймищах і на деревах - їм не страшні ніякі умови.

Рись, Web-Zoopark.Ru
Рись, Web-Zoopark.Ru

6. Полярний вовк

Ці красиві вовки живуть в Арктиці і тундрах - таке місце проживання вимагає від них небувалої витривалості. Полярні вовки можуть місяцями жити без сонячного світла у вічній мерзлоті, без їжі ці незвичайні звірі здатні жити по кілька тижнів. Вони їдять практично все що завгодно, оскільки в умовах вічного холоду не особливо є з чого вибрати.

Полярний вовк, Pinterest
Полярний вовк, Pinterest

7. Білий ведмідь

Білі ведмеді - одні з найбільших хижаків серед ссавців. Ці звірі можуть важити до пів тонни, а їх довжина в загривку може досягати 2,5 метри. Білі ведмеді - не завжди обов'язково білі, колір їх хутра може бути яскраво-молочним, жовтим, брудно-білим і т. д. Це залежить від зовнішніх факторів. Ці ведмеді хороші мисливці і плавці. Вони запросто плавають і легко можуть ходити по льоду.

Білий ведмідь, National Geographic Росія
Білий ведмідь, National Geographic Росія

8. Сніговий барс або ірбіс

Ця велика кішка живе у несприятливих природних умовах - серед холоду, вітру і снігу. Однак, це не лякає сніжного барса, оскільки його довге і сильне тіло надійно захищає густа шерсть. Снігові барси - прекрасні мисливці, попри те, що у них досить маленькі лапи.

Сніговий барс, 65info.kz
Сніговий барс, 65info.kz

9. Лисиця

Заведено вважати, що лисиці хитрі - і в цьому є частка правди. Лисиці здатні пристосовуватися до найнесприятливіших умов. Завдяки цьому лисиць можна зустріти в Америці, Євразії та Африці. Лисиці дуже розумні, у них хороший слух і пам'ять.

Лисиця, zaikinmir
Лисиця, zaikinmir

10. Пума

Пума - ще одна представниця сімейства котячих. Цей великий хижак може досягати в довжину 180 см і важити приблизно 100 кг. Найчастіше пума полює на оленів. Живе ця красива хижачка в Америці і не боїться найрізноманітніших умов - вони сміливо лазять по скелях і деревах.

Пума, Pinterest
Пума, Pinterest

Нагадаємо, раніше як порахувати вік собаки в людські роки: вчені створили правдивий калькулятор.

Також Знай.uа писав, що кіт вирішив прийняти ванну з піною і став зіркою інтернету: епічне відео.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що мама на хвилину відволіклася: смілива кішка врятувала життя немовляті.