Цими днями в Малайзії помер останній в країні Суматранський носорог. Як відзначається, самці по кличці Іман було всього 25 років, повідомляють BBC News.

Зауважується, що самка, в якої був рак, померла в суботу, а останній самець помер ще в травні 2019-го року. За словами представників влади острова Борнео, тварині приділяли увагу і турботу ще з моменту її надходження, а точніше з травня 2014-го року.

Носоріг, фото - Родина
Носоріг, фото - Родина

Підкреслюється, що раніше Суматранський носоріг жив в Азії та зараз знаходиться під загрозою зникнення, адже до тепер в дикій природі їх залишилося менше сотні.

Нагадаємо, що у глиняному кар'єрі на Вінниччині, знайшли кістки гігантської тварини, вік яких сягає щонайменше 18 тисяч років. Місцеві краєзнавці гадають, що останки належать вимерлому виду шерстистих носорогів.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Сільський голова села Гопчиця Роман Прилуцький, розповів, що кістки лежали на глибині шести метрів і виявили їх трактористи, які брали глину для цегельного заводу. Величезні кістки одразу ж передали в сільський музей, а краєзнавці почали радитися з археологами і вченими.

Як повідомляв Знай.ua, археологи натрапили на кістки рідкісного гіганта

Схожу новину Знай.ua розповідав, у Данії вчені знайшли найстаріше хребетне на планеті - гренландську акулу.