Вартість столу до грядущого Нового року зросте на 7%. Вартість свята для компанії з 8 чоловік буде дорівнювати 3,5 тисячам гривень. Про це повідомив експерт Олексій Дорошенко.

Святковий стіл на Новий рік

Так, Дорошенко вважає, що, якщо на святкування плануються делікатеси, то доведеться викласти більше 4 тисяч гривень зі своєї кишені.

"Якщо ви святкуєте, маючи зарплату в 4–6 тис. грн в місяць, то для вас він подорожчає. Тому що це будуть найдорожчі продукти, і в цій категорії ми бачили дуже серйозні коливання цін, наприклад, на овочі, хліб. А якщо, навпаки, стіл у вас дорогою, і кількість вітчизняних продуктів на ньому складає близько 20%, то він з високою часткою ймовірності буде дешевше, ніж в минулому році", - розповів експерт.

Святковий стіл на Новий рік

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Ціни на продукти в грудні

В Україні ціни в грудні 2019 піднімуться на ряд продуктів і товарів. Дорошенко стверджує, що споживча інфляція за останні 2 місяці очікується на рівні 1,5-1,8%.

"Можливі коливання цін на овочі борщового набору. Слід очікувати подальшого подорожчання курячих яєць. Деякі крупи і хліб будуть лідерами, але в межах 2-3% за листопад-грудень", - повідомив він.

В цю пору року значне подорожчання торкнеться саме свіжих овочів і фруктів.

Святковий стіл на Новий рік

Нагадаємо, що народний синоптик Леонід Горбань в ефірі ObozTV розповів, якої погоди чекати українцям найближчим часом, а також, буде сніг і морози на Новий рік.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці вже затамували подих в очікуванні святкування Нового року 2020 в серці столиці на Софійській площі.

Також портал Знай.ua писав, що астрологи прогнозують, що наступаючий Новий рік буде спокійним і без струсів практично для всіх знаків Зодіаку.