12 грудня Місяць увійде в фазу повного місяця. А через властивості небесного світила, наближені до зимового сонцестояння, цей період назвали "холодний повний місяць" або "повний місяць довгої ночі". Зміни небесного світила у сторону спадання будуть спостерігатися вже 13 грудня.

Про негативний вплив повного місяця на людину говорять багато астрологів. Спостерігається нестійкий настрій, агресивні сплески, появляються страхи та безпідставні тривоги. Фахівці пояснили, яких змін очікувати у фазі повного місяця та як вберегти свій організм. В астрономії момент фази Місяця, при якому він висвітлюється повністю, зазвичай випадає один раз в місяць і розраховується з дуже високою точністю. 12 грудня повний Місяць настане о 7 годині 12 хвилин і протримається добу.

Фази Місяця, фото: strana.ua
Фази Місяця, фото: strana.ua

Попри те, що астрологи попереджають про негативні емоції в період повного місяця, вчені до впливу планет і зірок на організм людини відносяться скептично та списують на самонавіювання. Водночас науково підтверджено вплив циклів Місяця на морські організми на генетичному рівні. Навіть більше, швейцарські вчені з Університету Базеля у 2013 році з'ясували, що людина не може заснути в повний місяць. Крім того існує невтішна статистика ДТП під час фази повного місяця, залежність біполярного афективного розладу від фаз Місяця тощо.

Астрологи розповіли про вплив повного місяця на знаки зодіаку:

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Стихії вогню — Овен, Лев, Стрілець

Період принесе деяке емоційне хвилювання знакам Зодіаку вогняної стихії. Попри загалом спокійну обстановку людина може почуватися тривожно. Протягом фази місяця у повні можуть переважати негативні думки та нав'язливі ідеї. Астрологи радять не займатися самокритикою та перемикатися на щось нейтральне, а також проводити багато часу на свіжому повітрі.

Повний Місяць, фото: strana.ua
Повний Місяць, фото: strana.ua

Стихії землі — Телець, Діва, Козеріг

Організм знаків Зодіаку земної стихії у період повні люто витрачає накопичені сили. Людина відчуватиме підвищену дратівливість, безсоння, зайву емоційність. Особливо згубним може стати вживання алкоголю. У цей період краще уникати поїздок, щоб виключити ризик дорожньо-транспортних пригод і катастроф.

Стихії води — Рак, Скорпіон, Риби

Слід очікувати кардинальних змін у житті. Представники знаку зможуть адекватно переглянути свої можливості й оцінити сили. Скорпіони зможуть покінчити з неприємностями в минулому і знайти гармонію. А Риби зміцнять особисті відносини з близькими людьми.

Стихії повітря — Близнюки, Терези, Водолій

Повний Місяць допомагає представникам повітряної стихії розібратися в собі. Їх чекає непростий період, який допоможе вийти на новий рівень в кар'єрі та особистому житті. Астрологи радять приділити увагу сімейним справам і постаратися допомогти близьким. Також слід остерігатися загострення хронічних захворювань.

Стихії знаків Зодіаку, фото: goroskop.guru
Стихії знаків Зодіаку, фото: goroskop.guru

Нагадаємо, новорічне диво у рік Білого Щура: яким знакам Зодіаку неймовірно щаститиме у 2020, астрологи назвали знаки Зодіаку, яких чекає диво вже у новорічну ніч

Як повідомляв портал "Знай.ua", нещастя під ялинку: що категорично заборонено дарувати на Новий рік

Також "Знай.ua" писав про слов'янське походження короля Артура та аномалії з космонавтами: дослідники пояснили незвідані досі факти