Період перед новорічними святами завжди відрізняється своєю насиченістю, адже усі хочуть завершити нагальні справи та максимально підготуватися до святкувань. Рідко яке застілля обходиться без алкоголю.

Сімейний лікар Наталія Деменко розповіла, як вживати алкоголь так, щоб не відчувати похмілля.

Пити багато води

Вечірка. Фото: Експрес
Вечірка. Фото: Експрес

На застіллі варто уникати вживання газованої води. Вуглекислий газ (ті самі "бульбашки") сприяють швидкому проникненню алкоголю в кров і, відповідно, миттєвому сп’янінню. Слід пити негазовану воду та інші негазовані напої — сік, узвар або компот. Вода допоможе знизити концентрацію алкоголю в організмі й прискорить його виведення, тим самим запобіжить швидкому і надмірному сп’янінню.

Дотримуйтеся режиму

Потрібно пити не більше одного келиха або чарки алкоголю на годину. Цей часовий інтервал дозволить печінці встигати переробляти спиртне і виводити його з організму, що, знову ж таки, запобіжить сильній інтоксикації.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, ivona.bigmir.net
Новий рік 2020: приготувати, страви, салати, закуски, ivona.bigmir.net

Їжте більше калорійних страв

Такі страви формують такий собі бар'єр від алкоголю. Таким чином сп'яніння буде наступати значно повільніше.

Молоко врятує від похмілля

Після гучного святкування варто випити склянку молока, яка створить оболонку для шлунка. Це дозволяє печінці більш ефективно справлятися з отруйною речовиною, завдяки чому похмілля якщо і настане, то не таке важке.

Нагадаємо, як правильно обрати ялинку на Новий рік: прості поради для кожного українця.

Як повідомляв Знай.ua, Кабінет міністрів визначив, скільки у 2020 році триватимуть новорічні та різдвяні канікули для українців.

Також Знай.ua писав, що експерти наукового центру "Інститут аграрної економіки" підрахували, в яку суму в цьому році українцям обійдеться приготування салату Олів’є на Новий рік.