Експерти наукового центру “Інститут аграрної економіки” підрахували, в яку суму в цьому році українцям обійдеться приготування салату Олів’є на новий рік, повідомляє “РБК-Україна”.

Як повідомляється, дослідження проводились з розрахунку на приготування трьох кілограмів салату. Для цього потрібні 0,5 кілограма ковбаси, які коштують 58.5 гривень, стільки ж зеленого горішку за 27 гривень, шість яєць, які обійдуться в 13 гривень 39 копійок, 180 грамів майонезу — 10 гривень 8 копійок, а також солоні огірки, морква та цибуля, які разом обійдуться в 30 гривень 40 копійок.

Новорічний салат
Новорічний салат

Таким чином три кілограми салату Олів’є до новорічного столу коштуватимуть українцям 140 гривень. А минулого року ця сума була на 8 відсотків меншою — 129 гривень.

Нагадуємо, які три страви обов’язково мають бути на святковому столі для зустрічі року Білого Щура.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв портал "Знай.ua", борщ на Новий рік: в яку копійчину обійдеться приготування улюбленої страви українців.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні впала ціна на популярний продукт: робити олів'є на Новий рік стало дешевше.