Вчені вразили неймовірним відкриттям. Виявляється, що льодовик "Купол Вавилона", який знаходиться на Північній Землі в Арктиці, постійно пускає величезні масиви вод до океану. Відомо, що вода безперервно йде в океан ще з 2013 року і це перший подібний випадок.

Так, дослідники з Корнельського університету Сполучених Штатів Америки виявили, що починаючи з 2013 року льодовик іде у води океану безперервним крижаним потоком. Про це повідомляють американські наукові видання.

Льодовики Антарктиди, Жива планета
Льодовики Антарктиди, Жива планета

Також вчені заявили, що ніхто з них ніколи не бачив подібного. За їх підрахунками, щорічно до океану стікає близько 1,8 кілометра льодовика. Протягом п'яти останніх років льодовик втратив близько 9,5 гігатонн, а це 11% від його маси. Фахівці зазначили, що якщо потік продовжить демонструвати подібну динаміку, то можливий навіть підйом рівня світового океану.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Нагадаємо, 1600-річний храм перевернув свідомість археологів: антична історія не стане колишньою, унікальні кадри.

Як повідомляв Знай.uа в Америці розкопали знахідку віком майже в 400 мільйонів років: світ після цього не стане таким, як раніше.

Знай.uа писав, на дні Дніпра знайшли затонулі козацькі чайки: що ховається в підводному "грозу бусурманів", сенсаційні кадри.