В Ефіопії археологи, в ході тривалих розкопок, змогли виявити руїни міста однієї з найбільш загадкових цивілізацій - Аксумского царства. Відомо, що ця цивілізація існувала з I по VIII століття нашої ери.

Про це стало відомо завдяки повідомленням європейських наукових видань.

Аксумське царство, livejournal
Аксумське царство, livejournal

Так, вчені знайшли автомат і релігійний центр, який розташований між древнім містом Аксум і Червоним морем в регіон. Вчені пояснили, що Аксумське царство було найбільшою цивілізацією в Африці, крім Єгипту та Судану. Вважалося, що до появи цього держави в регіоні існували невеликі поселення, які потім прийшли в занепад.

Аксумське царство, livejournal
Аксумське царство, livejournal

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Однак фахівці прийшли до висновку, що між доаксумским суспільством і Аксумским царством існувала спадкоємність. На глибині трьох метрів під поверхнею вони знайшли стародавнє поселення Бета Самати, яке виявилося великим і густонаселеним містом, розташованим в 6,5 кілометрів на північний-схід від Йехи. Регіон у той час було центром доаксумской влади.

Також відомо, що археологи знайшли кілька кам'яних будівель, карбовані монети, написи, золоте кольцо і базиліку, яку, згідно з результатами радіовуглецевого датування, було побудовано в IV столітті.

Нагадаємо, велике переселення в Антакртиде: тисячі пінгвінів терміново "змінили прописку", що змусило птахів тікати.

Як повідомляв Знай.uа друга чорна діра і теорія Ейнштейна: спостереження за Чумацьким шляхом перевернула історію.

Знай.uа писав, вченим вдалося зняти блакитну медузу на великій глибині океану: фото, відео.