Дорогі наші читачі, до Нового 2020 року залишилися лічені години, і якщо ви не встигли нічого придумати для святкового столу, то це не біда. Ми підготували для вас список страв, які допоможуть розвантажити ваш графік і позбавлять від довгих святкових турбот.

Нагадаємо, що Національний науковий центр "Інститут аграрної економіки" уже підрахував, скільки в цьому році для української сім'ї обійдеться святковий стіл. Так, за меню для чотирьох осіб доведеться викласти 1620 грн. Вартість новорічного столу з делікатесами підвищиться до 2090 грн.

Новорічне меню, https://bitly.su/B9xdY
Новорічне меню, https://bitly.su/B9xdY

Що ж повинно обов'язково бути на святковому столі

В цьому році необхідно обов'язково поставити на стіл сирну тарілку на честь символу наступного року — Білої металевої щури. Сирна тарілка повинна містити не менше п'яти сортів сиру. У складі такої тарілки повинні бути м'які, напівм'які та тверді сири. Наприклад, це можуть бути брі або камамбер (м'які сири), брі (напівм'який сир), рокфор або горгонзола (блакитний сир) і пармезан (бофор, грюйер або інший твердий сир).

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Новорічний стіл, фото: freepik.com
Новорічний стіл, фото: freepik.com

Важко тримати себе в руках, коли чуєш словосполучення "новорічні салати" або бородату для 1 січня жарт про те, "що час доїдати торішні салати". Є "Новорічні мандаринки", легкий рибний салат, "Різдвяний вінок", який стане родзинкою на будь-якому святковому столі. Салат "Імператриця", для українців, які люблять святкувати на широку ногу". І, звичайно ж, незвичайний рецепт олів'є.

Головне — гарнір

У цьому році у зв'язку з символом року актуальними гарнірами стануть сочевиця, рис або гречка. Хоча, на думку "експертів", новорічне пюре ще ніхто не відміняв.

Нагадаємо, новий рік у Києві: на жителів столиці чекають серйозні зміни в русі транспорту, оновлений графік.

Як повідомляв Знай.uа на очах у мільйонів українців: звільнений з полону Путіна моряк одружується в прямому ефірі.

Знай.uа писав, листівки до Нового року 2020: привітання в листівках і картинках.