1. "Схід-Захід"

У 1999 році на екрани вийшов французько-російський фільм "Схід-Захід". Жанр – історична мелодрама. У головних ролях знялися: Сандрін Боннер, Сергій Бодров молодший, Катрін Деньов, Тетяна Догілєва, Олег Меньшиков.

Сценарій фільму написано за мотивами книги Ніни Кривошеіної "Чотири третини нашого життя". Частково зйомки проходили в Києві. Зокрема, в українській столиці знімали сцени в басейні.

Схід-Захід

2. "Земля майбутнього"

У 2015 році вийшов американський фільм "Земля майбутнього". Жанр – наукова фантастика. У головних ролях знялися: Джордж Клуні, Брітт Робертсон, Х'ю Лорі, Рэффи Кессіді. За сюжетом головна героїня Кейсі отримує пропуск у місто, який знаходиться в паралельному просторі. У фільми є кадри військових дій, які були зняті на Майдані Незалежності.

Земля майбутнього

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

3. "Душка"

У 2007 році вийшов нідерландсько-російський фільм "Душка". Жанр – комедія. У фільмі знялися: Сергій Маковецький, Сільвія Хукс, Дружині Бервутс. У фільмі Київ постає в ролі провінційного міста. Глядачі можуть побачити територію ВДНГ, Київську консерваторію і палац "Україна".

Душка

4. "Евіленко"

В 2004 вийшов італійський фільм "Евіленко". Він знятий про відомого маніяка Андрія Чикотило. Жанр – триллер, жахи. У ролях: Малкольм Макдауелл, Мартон Чокаш, Рональд Пікап, Френсіс Барбер.

У картині розповідається про життя радянського маніяка-педофіла. У стрічці глядач побачить Музей Великої Вітчизняної Війни, залізнична вокзал.

Евіленко

5. "Прощальна справа"

У 2009 році вийшов французький фільм "Прощальна справа". Головні ролі зіграли: Дайан Крюгер, Віллем Дефо, Емір Кустуріца, Нільс Ареструп, Фред Уорд. За сюжетом полковник КДБ розчаровується Радянським режимом і починає передавати Захід секретну інформацію. Зйомки проходили в Харкові та Києві. Зокрема, знімали на Дарниці, на бульварі Праці. Також можна побачити кадри, які були зняті на Хрещатику.

Прощальна справа

6. "Четверта влада"

У 2012 році вийшов німецький фільм "Четверта влада". Жанр – політичний трилер. У головних ролях: Раді Шербеджія, Кася Смутняк, Макс Римельт, Моріц Бляйбтрой. У фільмі розповідається про німецького журналіста, який приїжджає працювати до Москви і намагається розгадати таємницю смерті батька. Зйомки проходили в Києві та Німеччині. У фільмі Київ виступає в ролі Москви. Тут можна побачити аеропорт Бориспіль, Хрещатик, Софіївська та Європейська площі. Готель "Дніпро" за сюжетом виступає в ролі "Видавничого дому".

Четверта влада

7. "Легка, як пір'їнка"

У 2012 році вийшов перший нігерійсько-український фільм "Легка, як пір'їнка". Жанр – драма. У головних ролях: Євген Казанцев, Омоні Оболі, Філіп Петтер, Оксана Вороніна, Олег Примогенов, Катерина Лях, Леонід Марченко, Людмила Пономаренко.

За сюжетом африканська дівчина приїжджає в Київ для того, щоб отримати медичну освіту. Вона мріє стати співачкою. Глядач побачить станції метро "Дніпро" і "Поштова площа", Маріїнський Парк, Пішохідний міст, Київський будинок звукозапису. Саундтрек до фільму записала українська співачка Гайтана.

Легка, як пір'їнка

8. "Трансформери-3: Темна сторона Місяця"

У 2011 році вийшла третя частина американського фільму "Трансформери". Жанр – фантастика, бойовик. У головних ролях: Шайа Лабаф, Роузі Хантінгтон-Вайтлі, Джош Дюамель, Тайріз Гібсон, Джон Туртурро, Патрік Демпсі, Джон Малкович, Френсіс Макдорманд. Картина зібрала 347 мільйонів доларів.

Зйомки проходили на Чорнобильській АЕС. Можна побачити уламки АЕС і колесо огляду. За сюжетом у Прип'яті знайшли інопланетну знахідку.

Трансформери-3: Темна сторона Місяця

9. "Мьобіус"

У 2013 році вийшов французький фільм "Мьобіус". Жанр: драматичний трилер. В головних ролях: Тім Рот, Сесіль де Франс, Жан Дюжарден, Володимир Меньшов, Олексій Горбунов. У фільмі розповідається про спецагента ФСБ і його напарниці, яка працює трейдером в російському банку. Зйомки проходили на Хрещатику.

Мьобіус

10. "Перемир'я"

У 1997 році вийшла італійська картина "Перемир'я". Жанр – драма. Фільм отримав Золоту пальмову гілку в Каннах. У ньому розповідається про повернення єврея з концтабору. Фільм знімали у Львові, Вінниці та Києві.

Перемир'я

Нагадаємо, що у Києві відбулося урочисте відкриття щорічного фестивалю "Вечори французького кіно", який цього року проходить вже 15-й раз.

Як повідомляв портал "Знай.ua", завдяки виставці "Магія кіно" можна поринути в закритий кинопроизводственный процес.

Також "Знай.ua" писав, що зірка кінофільмів про юного чарівника Гаррі Поттера Деніел Редкліфф розповів про своїй дамі серця.