Жителі Новосибірська спостерігають за п'яними птахами. Сибіряки відзначають, що все частіше бачать пернатих, які загубилися в просторі.

Через аномально теплу зиму ягоди глоду та горобини на деревах не замерзли і забродили. Птахи їх їдять, п'яніють, гублять орієнтацію у просторі і врізаються у все, що трапляється на шляху.

Поки що про масову загибель птахів не йдеться, однак, орнітологи кажуть, шо така небезпека існує. За їхніми словами, для невеличкої пташки з'їсти гілочку "п'яної" горобини чи глоду, всеодно, що для людин випити пляшку міцного алкогольного напою.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Для дроздів та омелюх немає нічого смачнішого за ягоди горобини. Але "п'яний" корм перетворює птахів на алкоголіків мимоволі. В "групі ризику" навіть голуби.

У такому стані пернаті погано орієнтуються в просторі. А це може бути небезпечно не лише для окремої пташки, а й цілої зграї.

Омелюхи і дрозди - птахи зграйні, у польоті слідують за вожакомс. В омелюха, наприклад, стрімкий політ, тому якщо вожак не бачить перешкоди, то й інші слідують за ним.

В мережі з'явилось багато любительстких відео з п'яними птахами.

На кадрах видно, як сп'яніла пташка спокійно підпускає до себе людину. В такому стані вона може легко стати здобиччю кота чи собаки.

Нагадаємо, вчені розповіли, чим загрожує аномальна погода і до чого слід готуватися

Як повідомляв портал Знай.ua, погода в Україні призвела до низки погодних аномалій - через підвищений рівень тепла рослини починають "прокидатися" раніше.

Також Знай.ua писав, синоптик розповіла, як в Україні буде змінюватися погода найближчого тижня.