В морських глибинах живе багато різних істот, проте однією з наймиліших створінь можна сміливо назвати сірих тюленів. Ці граціозні жителі бурхливих вод весело хлюпают своїми плавниками, щоб привернути увагу самок й розігнати конкурентів.

Таку картину можна спостерігати на яскравих кадрах, які днями опублікував журнал Marine Mammal Science.

Вчені близько 17 років вивчали поведінку цих ссавців. Раніше плескіт плавників тюленів сприймали лише як шум або голосовий сигнал. Проте, нарешті один із самців відтворив рух біля підводної камери оператора.

Морські ссавці в основному спілкуються голосом, як і їх сухопутні родичі. Серед тюленів таке спілкування теж не виняток. Навіть більше, воно у них різноманітніше: тварини можуть навіть відтворювати мелодію "Зоряних війн".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, жахливий монстр оголосив полювання на людей: один з найнебезпечніших видів на Землі живе на дні річки.

Як повідомляв Знай.uа зміни клімату розбудили гігантських кальмарів-вбивць: в морських глибинах можуть ховатися й інші монстри.

Знай.uа писав, 200 тисяч небезпек загрожують нам просто на курорті: результати досліджень шокували навіть вчених.