Наші предки приписували ложці містичне значення. У кожного в родині був свій столовий прилад, користуватися чужим заборонялося. Пояснювалися дії за столом прикметами, що склалися за багато років спостережень.

Під час чаювання не можна було залишати ложку в горнятку. Це могло принести багато неприємностей людині. Цим пояснювали проблеми зі здоров'ям, фінансовим благополуччям. А незаміжнім дівчатам залишена в чаї ложка обіцяла самотнє життя.

чаювання
чаювання

Сьогодні люди не звертають уваги на прикмети далекого минулого. Але правила етикету, поведінки за столом слід поважати. Одне з них свідчить, що той, хто залишає в чашці з чаєм ложечку – людина бескультурна. Вона не розуміє, що гарячий чай може пролитися, зіпсувати скатертину або одяг. Адже ложка буде заважати насолоджуватися напоєм, її доведеться притримувати іншою рукою.

Таким чином, правила етикету і прикмети одностайні в тому, що не можна залишати ложку в чашці, коли п'єш чай.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як варто називати немовля, згідно з церковним календарем 2020.

Як повідомляв портал Знай.uа залишати чай на дні кружки – погана прикмета, яка може спричинити безліч неприємностей.

Також портал Знай.uа писав, що у Львові через дивний забобон страждають жінки з менструацією.