Чому небо блакитне? - дуже важко знайти відповідь на таке просте питання. Багато вчених сушили собі голову в пошуках відповіді. Найкраще розв'язання проблеми запропонував близько 100 років тому англійський фізик лорд Джон Релей. Але почнемо спочатку. Сонце випромінює сліпуче чисте біле світло.

Значить і колір неба повинен бути таким же, але воно все-таки блакитне. Що ж відбувається з білим світлом в земній атмосфері? Біле світло - це суміш кольорових променів. За допомогою призми ми можемо зробити веселку. Призма розкладає білий промінь на кольорові смуги: червону, помаранчеву, жовту, зелену, блакитну, синю і фіолетову. З'єднуючись разом, ці промені знову утворюють біле світло. Коли кольори розсіюються в атмосфері, чим ближче до кінця веселки вони стоять. Краще всіх розсіюється фіолетовий — останній колір веселки. Тому насправді небо фіолетове.

Небо над Канадою, фото: pixabay.com
Небо над Канадою, фото: pixabay.com

Синім ми бачимо небо тільки тому, що

1) сонячний світ весь час змінюється і містить різну кількість відомих кольорів.

2) наше око більш чутливий до синього, ніж до фіолетового кольору.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, як розгадати свою підсвідомість з допомогою сну

Також Знай.uа" писав, що чоловік і дружина не стриглися майже 20 років, а потім потрапили в руки перукарів, які зробили з них зовсім інших людей.