У повсякденному житті люди часто керуються величезною кількістю правил, що стосуються здоров'я. Однак вони навіть не підозрюють, що багато з них лише вигадка. Нижче приведено найпоширеніші з них.

1. Потрібно випивати 8 стаканів води в день. Якщо ви не відчуваєте спраги, не потрібно мучитися і насильно вливати в себе рідину.

2. Токсини виводяться разом з потом. Потові залози не зв'язані з будь-якими іншими системами в нашому організмі, тому і токсини виводити вони не можуть. Виділення поту — це всього лише спосіб організму охолоджуватися.

Вода, скріншот: YouTube
Вода, скріншот: YouTube

3. Цукор робить дітей гіперактивними. Діти майже завжди і так гіперактивні. Цукор у розумній мірі нітрохи не зашкодить їм.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

4. Волосся і нігті ростуть після смерті. Після смерті шкіра втрачає вологу, через що здається, що волосся і нігті продовжують рости.

5. Якщо людина буде плавати протягом 30 хвилин після їжі, у неї почнеться судома. Не існує наукових доказів зв'язку між судомою і недавно спожитої їжею.

6. Проковтнута жувальна гумка залишається в шлунку і не перетравлюється 7 років. Насправді він просто не переробить її і вона вийде з нього приблизно в тому ж вигляді, що і увійшла.

Жувальна гумка, скріншот: YouTube
Жувальна гумка, скріншот: YouTube

7. Не можна будити сновид, щоб у них не стався серцевий напад. Проте будити їх не варто через те, що вони знаходяться в стані глибокого сну, краще провести їх в ліжко.

8. Гоління збільшує швидкість росту волосся і їх густоту. Коли волосини відростають, їх кінці звужені. Після гоління ж вони тупляться, через що і здаються густішими.

9. Шампунь і кондиціонер можуть відновити кінчики волосся. Стрижні волосся складаються з мертвих клітин білка, саме тому волосини не можуть відновитися в принципі. Шампуні і кондиціонери можуть зробити їх лише трохи гладшими і то тимчасово.

10. Різні ділянки язика відповідальні за сприйняття різних смаків. Розвіяти цей міф просто, варто лише покласти сіль на різні ділянки язика — вона відчуватиметься всюди. Насправді різні ділянки язика мають різні пороги сприйняття смакових відчуттів.

Цукор, скріншот: YouTube
Цукор, скріншот: YouTube

11. Люди використовують лише 10% свого мозку. Функція деяких частин нашого мозку дійсно досі невідома. Однак кожна його область виконує власне завдання — це підтвердить будь-який нейробіолог.

12. Людина може підхопити бородавки від жаб. Насправді у жаб бородавок немає, нерівності на їх шкірі є шийними залозами. Бородавки ж викликаються вірусами.

13. Кров у венах має блакитний колір. Колір крові залежить від її насиченості киснем і бути вона може виключно яскраво-червоною або темно-червоною.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, складки на животі зникнуть миттєво, кращі способи схуднути до весни

Як повідомляв портал "Знай.ua", дієтологи попередили про приховані небезпеки "цілющого" голодування

Також "Знай.ua" писав, як їсти манго правильно: інструкції для смачного і здорового харчування