Мікрохвильова піч стала майже невід'ємним атрибутом на кухні кожної господині.

От тільки ми звикли до того, що єдине призначення цього обладнання - підігрівання їжі.

Однак, це не так - наведемо нижче тому докази у вигляді рецептів.

Яєчня

Яєчня, 24tv
Яєчня, 24tv

Популярні новини зараз
Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Цариця сніданків, задля приготування якої зазвичай використовують пательню. Але можна просто нагріти тарілку у мікрохвильовці, розмазати шматочок масла і аккуратно розбити яйце (щоб не розтікся жовток) - готувати 45 секунд. Подейкують, так навіть смачніше.

Овочі на пару

Пароварку можна не купувати - достатньо покласти овочі у миску, додати води і накрити її тарілкою. Всю роботу виконає тепло мікрохвильовки самотужки.

Овочі на пару, 1000.menu

Чіпси

Улюблену закуску теж можна приготувати у мікрохвильовці, зануривши тонкі шматочки картоплі у соняшникову олію, потім розкласти їх одним шаром і готувати 3-5 хвилин, доки не почнуть темнішати.

Чіпси, 1000.menu

Рис

Щоб рис вийшов розсипчатим, потрібно його промити, потім посудину з крупою залити очищеною водою і готувати на максимальній потужності протягом 17-18 хвилин.

Бутербродна яловичина

Натерти м'ясо спеціями на свій смак, покласти у рукав для запікання, зробивши у ньому кілька проколів, і поставити у мікрохвильовку на 25 хвилин.

Також Знай.ua розповідав, як правильно їсти з підлоги та не померти

Дізнайтесь, який чай зміцнить ваше здоров'я та захистить від застуди

Знай.ua писав, які кухонні девайси ви весь час використовували неправильно