У мережі розповіли про правило "трьох секунд", яке передбачає саме за цей час підняти з підлоги їжу, яка впала, або відмовитися від неї, якщо ви цього не встигли зробити, бо нібито на ній залишилося дуже багато бактерій.

Відтак, це твердження спростували та заявили, що за три секунди на їжу може потрапити більше мікробів, аніж, до прикладу, за п'ять – все залежить не тільки від час, а й від інших важливих факторів.

З одного боку, бактерії до їжі, яка впала, все одно пристануть. З іншого боку, їх кількість дійсно залежить від часу, який їжа пролежить на підлозі.

Продукти, фото freepik
Продукти, фото freepik

А ще від того, наскільки брудна підлога, а також, що відбувається в приміщенні. Якщо вікно відкрите або хтось ходить навколо, піднімається пил, вона осідає на їжі, а на пилу теж є бактерії.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ще важливо, суха їжа у вас впала або мокра. На підлозі в будь-якому випадку є бактерії, і вони моментально причепляться до того, що ви упустили, але, якщо це щось липке або рідке, їх буде більше.

Зокрема, якщо ви ніяк не можете не з'їсти те, що ви упустили, то краще, звичайно, підняти це швидше, а ще краще – помити, якщо це можливо.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гречка, хліб, борщовий набір – на які продукти в Україні злетять ціни

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Харкові виявили продукти-вбивці, які повинні забути дорогу до вашого холодильника

Також "Знай.ua" писав, що з овочів посіяти раніше, цінні поради українським господиням