Хоч і цьогоріч зима так і не всипала щедрим снігом Україну, але лютий - ідеальний час підготуватися до ранніх посівів у відкритий грунт. Адже у квітні настане той момент, якого чекають всі фермери і садівники. Саме час задуматись, що та як вирощувати, закупити насіння і навіть помріяти про щось оригінальне на улюбленому городі, щоб здивувати сусідку.

Після того як трохи прогрілась земля і липне до рук і інструменту, наступає самий час першого колупання в землі і очікування перших сходів.

Мітинг фермерів під Верховною Радою, фото: Znaj.ua
Мітинг фермерів під Верховною Радою, фото: Znaj.ua

Пастернак — рослини сходять не всі, а відсотків 70, чого цілком вистачає. Єдине, що слід пам’ятати — насіння пастернаку проростають дуже довго, днів 20 і потрібно терпляче чекати. Зате йому не страшний мороз і посуха, ніяких особливих вимог до грунту він не пред’являє, аби тільки його не затопило водою.

Мангольд — ще його звуть листовим буряком. Річ дуже корисна і виглядає цілком декоративно на грядках, а хоч і в квітнику. Грунт любить родючий і некислий, а в іншому рослина невибаглива. Приблизно через 65 днів після сходів можна починати збирати листя для вживання.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Петрушка — обов’язково сію якомога раніше, поки земля дуже волога, так як насіння не замочую, сію сухим. Як тільки можу пробратися в город — відразу і висівають. Сходить добре, тому що вологи вистачає. Грунт має бути родючим і бажано не кислим. Можна садити в півтіні.

Сівба, кадр з відео

Кріп — можна сіяти, просто розкидавши насіння по поверхні.

Бораго (огіркова трава) — красива, невибаглива, корисна і ароматна ця травичка. Не боїться не тільки заморозків, але шкідників і хвороб.

Салат — листовий і качанний. Над посівами розмістити дуги і накрити плівкою або покривним матеріалом, щоб прискорити сходи і зростання салату.

Щавель — досить посіяти одного разу, рано — рано навесні, так як любить він вологу землю. Рослина багаторічна.

Капуста — білокачанну і червонокачанну капусту на розсаду під укриття слід сіяти в кінці квітня. А цвітну капусту — відразу на місце, також під покривний матеріал. Рослини завжди виходять загартовані, міцні і здорові.

Морква і буряк — для раннього врожаю теж можна сіяти дуже рано навесні. Дуже добре вдаються коренеплоди на вузьких грядках — гребенях і визрівають при такій посадці швидше. Буряк абсолютно не виносить кислого грунту.

Горох і боби — приносять користь не тільки урожаєм, а ще є прекрасними сидератами — відмінними попередниками для більшості інших культур.

Шпинат — дуже скоростиглий. Тому його можна використовувати, як попередник перед основними посадками інших овочів. Насіння перед посівом краще замочити на добу — дві, періодично міняючи воду.

Редис — сію завжди, як тільки відтане грунт. Любить вологу, пухку землю!

Також можна ранньою весною, у відкритий грунт, сіяти різні види цибулі: цибулю-батун, шніт-цибулю, ріпчасту та інші.

Це далеко не повний список того, що можна сіяти рано — рано навесні у себе на дачі. Я також як і багато перебуваю в нескінченному пошуку чогось нового

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше писали, як отримати щедрий урожай картоплі по-голландськи, найкращий спосіб.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що в Україні різко змінилися ціни на головні продукти.

Також "Знай.ua" писав, що Україна отримає від Німеччини 1,5 млн євро: на що витратить гроші держава.