Зоряна система Кіля на даний момент є однією з найбільш масивних систем, які можна детально вивчити. До недавнього часу вона вважалася найбільшою з окремих зірок, однак у 1996 році подвійний характер системи було припущено і підтверджено у 2005 році.

В основній своїй частині деталі зоряної системи затемнені навколозоряною матерією, вивернутою з системи Кіля A. Температуру і яскравість зірки можна встановити лише при спостереженнях в інфрачервоному спектрі.

Космос, скріншот: YouTube
Космос, скріншот: YouTube

Швидкі зміни в зоряному вітрі в XXI столітті дозволяють вважати, що саму зірку можна буде побачити в найближчому майбутньому, оскільки її околиці поступово очищаються від пилу.

Що цікаво, ця зірка зовсім скоро може вибухнути. Однак, ніхто точно не знає, коли це може статися. З однаковою ймовірністю вибух може відбутися, як наступного року, так і через мільйони років. Варто зауважити, що маса зірки у 100 разів перевищує сонячну.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Скріншот: Телеграм
Скріншот: Телеграм

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, гігантські сліди в печері пів століття не давали спокою, ось що за монстр це був

Як повідомляв портал "Знай.ua", стіни з людських кісток — у Бельгії натрапили на моторошну знахідку

Також "Знай.ua" писав, кліматологи стривожили прогнозом на 5 років - чекаємо на шторми, цунамі та лісові пожежі