З'явилася інформація, що в шотландському лісі Крейгілендс зовсім випадково було знайдено бункер часів Другої світової війни. Відомо, що секретне приміщення виявили лісоруби під час планових робіт по вирубці дерев. Відомо, що його використовував військовий підрозділ, відомий в народі як "секретна армія" Черчілля.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з британських видань.

Бункер, фото: theworldnews.net
Бункер, фото: theworldnews.net

За інформацією журналістів, виявили бункер співробітники держорганізацій Forestry and Land Scotland, яка відповідає за збереження лісового фонду Шотландії. За словами експертів FLS, про місцезнаходження таких бункерів мало що відомо, оскільки ця інформація завжди трималася в секреті. Точно так само в свій час не розголошувалися дані про допоміжних підрозділах "секретної армії" Черчілля. Вони складалися з добре підготовлених до війни місцевих робітників, які знали територію, як свої п'ять пальців.

Бійці "секретної армії", свого роду – британські партизани, використовували ці бункери в якості своєї бази. Приміщення було розраховане приблизно на сім людей, озброєних револьверами, автоматами, снайперською гвинтівкою і вибухівкою. Завданням таких загонів було нанесення шкоди ворогові в разі вторгнення на територію країни. Бійці "секретної армії" повинні були битися до смерті. Приміщення стандартної конструкції мало площу 3х7 метрів. Доступ до нього здійснювався через люк в кінці вузького проходу. На іншому кінці бункера розташовувався рятувальний люк.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Всередині знаходилися двоярусні ліжка, стіл, гасниця та інші, необхідні в умовах війни предмети. Однак у знайденому бункері жоден з них не зберігся. Правда, фахівці з FLS припустили, що уламки знайдених пиломатеріалів можуть бути частинами ліжок.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, 14 тел закатали в асфальт: страшна знахідка під містом Рівне змусила здригнутися всю Україну.

Як повідомляв Знай.uа ас Гітлера знайшов смерть у Карпатах: відео.

Знай.uа писав, корабель-привид, таємнича істота і хвилі-гіганти: які таємниці приховує Чорне море.