У понеділок, 9 березня, президент Володимир Зеленський з дружиною Оленою відвідали Національну оперу в Києві. Там відбулася церемонія вручення Національної премії імені Тараса Шевченка.

Журналісти Pavlovsky News зафіксували на відеокамеру момент, коли глава держави з дружиною виходять з авто і заходять в Оперний театр.

"Сьогодні вечір премій – Зеленський відвідав Оперний театр, де вручається Шевченківська премія, а Єрмак відправився в оперету на "Герої спортивного року". В оперету ж прийшли крім глави Офісу Президента Єрмака, Коболєв, Суркіс та інші представники політичного бомонду", - йдеться в повідомленні.

⚡️⚡️⚡️Сегодня вечер премий - Зеленский посетил Оперный театр, где вручается Шевченковская премия, а Ермак отправился в оперетту на "Герои спортивного года" Наши журналисты заметили, как в оперу на мероприятие прибыл президент Украины Владимир Зеленский с супругой. Там будет вручаться Шевченковская премия за весомый вклад в развитие искусства и культуры. В оперетту же пришли кроме главы Офиса Президента Ермака, Коболев, Суркис и другие представители политического бомонда.

Geplaatst door Pavlovsky News op Maandag 9 maart 2020

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На церемонії Зеленський виступив з потужною промовою, в якій наголосив на важливості для держави інвестицій у культуру. Відповідне відео опублікував ОПУ в Facebook.

"Я хочу, щоб ми аплодували всім переможцям, всім номінантам. Дуже хотілося, щоб церемонію побачила вся Україна, щоб вона могла знати своїх героїв, наших талантів, які прославляють Україну", – заявив президент.

Володимир Зеленський, скріншот з відео
Володимир Зеленський, скріншот з відео

За його словами, можна годинами спілкуватися на тему того, що держава повинна робити для культури. Окремо Зеленський пригадав історію, як під час Другої світової один з міністрів запропонував Вінстону Черчиллю підвищити витрати на оборону за рахунок обмежень культури.

"На це Вінстон Черчилль відповів: "А за що ми воюємо?". Дорогі українці, ми зараз воюємо за нашу державу, за нашу культуру. Бо культура – це і є держава, це і є наш народ", – підкреслив він.

Участь Володимира Зеленського у церемонії вручення Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Участь Володимира Зеленського у церемонії вручення Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Geplaatst door Офіс Президента України op Maandag 9 maart 2020

Варто відзначити, що премія імені Шевченка – найвища щорічна держнагорода України в галузі культури, літератури, мистецтва, публіцистики та журналістики. Заснована 20 травня 1961 року. Рішення про присудження премії приймає особисто президент.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський показав найбільш "нестерпне" місце в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленського для The Guardian фотографував спец з РФ.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський розповів про свої стосунки з Коломойським і Богданом.