Як відомо, люди бувають як правшею, так і лівшею. Однак, мало хто замислювався над тим, від чого це залежить. Про це розповів Telegram-канал Очевидні речі.

Лівша і правша, pxhere

Так, повідомляється, що у людей, які є лівшами зовсім по-іншому працює мозок, тому що в них сильніше розвинена права півкуля, яка відповідає безпосередньо за творчість. Також наголошується, що ліва півкуля мозку відповідає за праву частину тіла людини, а права — за ліву сторону тіла.

До того ж, ступінь домінування однієї з півкуль мозку може бути сильно вираженою, тобто людина може бути "стовідсотковим" правшею або лівшею. Також ступінь домінування однієї з півкуль може бути й слабо вираженою: 1–2 ознаки "лівшества" (ведуча ліве око та ліве вухо, однак ведуча рука – права).

Лівша і правша, pxhere

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що метелики здатні зберігати пам'ять навіть після переродження з гусені на дорослу особину.

Як повідомляв портал "Знай.ua", астрологи розповіли, яким знакам Зодіаку пощастить у другій половині березня.

Також "Знай.ua" писав, що для читачів підготували список ідей небанального подорожування Україною.