Уже давно було доведено, що мозок чоловіка й жінки має важливі структурні відмінності. Нещодавно вчені заявили про те, що жіночий мозок можна назвати більш "молодим", на відміну від чоловічого.

Мозок має складну структуру, тому вважається, що він досі недостатньо досліджений. Але попри ці обставини вчені з кожним роком знаходять все більше й більше відмінностей між чоловічим та жіночим мозком. Учені вважають, що такі особливості починають формуватися ще з моменту народження, і на них не має значного впливу соціокультурний фактор.

Учені звернули увагу на те, що жінки у похилому віці частіше зберігають ясний розум, ніж чоловіки. Про це заявили вчені з Вашингтонського університету.

Вони провели дослідження, у якому взяли участь 121 жінка і 84 чоловіка віком від 20 до 82 років. Їм зробили спеціальну томографію, завдяки якій можна було здійснити аналіз роботи нейронних мереж, а також умовно визначити вік мозку.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

У ході дослідження було визначено, що нейронна мережа у жінок в середньому на 3,8 років "молодша" за чоловічу. А в другому етапі експерименту нейронна мережа чоловічого мозку "накинула" їм 2,4 роки.

Різницю між чоловічим та жіночим мозком було помітно навіть у тих, кому тільки-но виповнилось 20 років. Учені аналізують отримані дані, адже "молодість" мозку жінок мала прямий зв'язок із тривалістю життя.

Поки вчені не роблять ніяких заяв і не можуть однозначно говорити про причини явища. На їхню думку такі результати експерименту можуть бути пов’язані як із біологічними особливостями, так і з соціальними ролями чоловіків і жінок.

Нагадаємо, депресію можна вилікувати за допомогою двох бактерій. Завдяки новому дослідженню фахівці виявили, що низька кількість двох видів бактерій може бути пов'язана з депресією.

Як повідомляв портал Знай.uа, техніка усвідомлення допомагає позбивитися від болю за допомогою медитації.

Також портал Знай.uа писав, що для тих, хто не любить уколи, вчені запропонували новий метод захисту від грипу.