Медитація в стилі "майндфулнес" та помірні фізичні навантаження знижують шанси захворіти майже на 30 %.

Команда з Університету Вісконсін-Медісон сподівається, що результати дослідження приведуть до того, що лікарі "призначать" своїм пацієнтам не тільки щорічне щеплення від грипу, але і спортивні заняття, повідомляє Daily Mail.

Вчені дослідили майже 400 дорослих у віці від 30 до 69 років у період з 2012 по 2016 рік.

Ніхто з дорослих людей не займався спортом і не медитував до початку дослідження. В середньому кожен з добровольців хворів на застуду чи грип раз на рік.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Учасники відвідували заняття в період з вересня по жовтень і щотижня протягом травня спостерігали за ознаками гострих респіраторних інфекцій, в тому числі захворюваністю і тривалістю.

За вісім місяців роботи у групи медитації зареєстрували 112 випадків застуди та грипу, в результаті чого вони пропустили в цілому 73 дні роботи.

У групі було зафіксовано 120 випадків застуди та грипу, в результаті чого учасники пропустили 82 дні роботи.

У контрольній групі було зареєстровано 134 випадки респіраторних інфекцій, 105 днів пропущених на роботу.

Також учасники, які були в групі медитації і тренувань, рідше відвідували лікаря.

Серед учасників групи медитації та учасників групи тренування відвідали 22 і 21 чоловік відповідно. У контрольній групі ж 24.

Згідно з цими оцінками, стан групи медитації покращився на 27 %, а групи вправ — приблизно на 17 %.

Дослідники також відзначили, що медитатори і фізіотерапевти показали поліпшення якості сну, стресу та загального психічного здоров'я.

Тим не менш необхідні додаткові дослідження переваг фізичних вправ і медитації.

Нагадаємо, медитація допомагає впоратися з посттравматичним стресовим розладом.

Як повідомляв портал "Знай.uа", люди практикуючі трансцендентальну медитацію, більш стресостійкі і володіють розвиненим емоційним інтелектом

Також "Знай.uа" писав, що медики збираються використовувати кетамін в експериментальному лікування від депресії.