Практика "майндфулнес" допомагає позбутися зайвих калорій.

До такого висновку прийшли експерти з Варвікського університету, які зафіксували вражаючі результати по скиданню ваги у добровольців, котрі відвідують психологічну практику, повідомляє Daily Mail.

Як показав експеримент, чотири заняття тривалістю 90 хвилин, які учасники відвідали протягом півроку, дозволили скинути 3 кг. У той же час добровольці з контрольної групи (які не відвідували практику) скинули за півроку всього 180 грам.

Американські психологи вважають, що заняття по майндфулнес допомагають розуму подолати психологічні проблеми, а також глибше усвідомити свої думки і почуття, і як навчитися їх контролювати.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

В рамках практики добровольців навчили розпізнавати, що передує їх бажанням обжерливості: думки, емоції, ситуації, страхи. Команда дослідників навчила людей також керувати думками, які звичайно провокують переїдання.

Незвичайний науковий проект, в якому взяли участь 53 людини, є першим британським дослідженням, яке оцінювало переваги психологічних практик для позбавлення від зайвих кілограмів.

Наше дослідження має важливе значення, оскільки довело, що проблемна поведінка в їжі може бути покращено при уважному дослідженні психологічних причин", — заявляє автор дослідження Петра Хенсон (Petra Hanson).

Вчені сподіваються, що методика майндфулнес знайде відгук у більшості людей, так як підштовхує до захоплення здоровим харчуванням, а також дозволяє розібратися у власних проблемах, які стосуються не тільки надмірного переїдання, але і тривоги, депресії і фобій.

Нагадаємо, вага дитини багато в чому залежить від генетики, а не від харчового раціону.

Як повідомляв портал "Знай.uа" харчування продуктами з високим вмістом жирів може негативно позначитися на здоров'ї трьох наступних поколінь.

Також "Знай.uа" писав, що американські медики встановили, що голод надає омолоджуючий ефект.