Люди, якi практикують трансцендентальну медитацiю, більш стресостійкі і володіють розвиненим емоційним інтелектом.

І нове рандомізоване контрольоване дослідження, проведене Центром здоров'я та досягнень в освіті в Сан-Франциско, підтвердило це, повідомляє The Permanente Journal.

У рамках експерименту 96 добровольців практикували трансцендентальну медитацію протягом чотирьох місяців.

По закінченню терміну дослідники виявили, що ті, хто регулярно займався медитацією, восторженнно відгукнулися про зменшення стресу в їхньому житті і поліпшенні емоційного інтелекту в порівнянні з контрольною групою випробовуваних.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Емоційний інтелект (ЕІ) передбачає здатність людини налаштовуватися на власні і чужі емоції і бути здатним розпізнавати і маркувати кожну емоцію відповідним чином.

Для вимірювання цих показників медики використовували тест EQ-i і шкалу сприйманого стресу.

Вчені припустили, щоб люди з високими показниками ЕІ краще вміють власними емоціями.

Дослідження також показало, що люди, якi практикують трансцендентальну медитацію показують поліпшення в п'яти з шести характеристик емоційного інтелекту, а саме: загальний настрій, управління стресом, адаптивність, особисте усвідомлення і оцінку реальності.

Важливо відзначити, що міра цих поліпшень, мабуть, залежить від того, наскільки часто учасники медитували. Тобто, люди, які, медитували на регулярній основі, повідомляли про збільшення емоційного інтелекту і зниження сприйманого стресу порівняно з тими, хто медитував рідше.

Нагадаємо, гаряча ванна допомагає вилікувати депресію.

Аналіз даних показав, що люди, які приймають водні процедури тривалістю близько години два рази на тиждень, покращують власне психічне здоров'я.

Як повідомляв портал "Знай.uа", любителі фастфуду частіше за інших страждають від депресії.

Також "Знай.uа" писав, що медики збираються використовувати кетамін в експериментальному лікуваннi депресії.