У центрі нашої галактики знаходиться надмасивна чорна діра, відома як Стрілець A*. Нещодавно астрономи підтвердили, що в останні кілька років інтенсивні рентгенівські спалахи Стрільця A* стали відбуватися частіше.

Відповідне дослідження провела група французьких і бельгійських дослідників на чолі з астрофізиком Энмануэлем Моссу з Університету Льєжа (Бельгія). Так, вони з'ясували, що частота спалахів збільшилась у 3 рази з серпня 2014 року.

Вибух Чорної діри, скріншот: YouTube
Вибух Чорної діри, скріншот: YouTube

Так, свого максимуму спалахів Стрілець А* досяг в 2019 році, а в період з 1999 року по 2018 він справив 121 рентгенівський спалах.

Дослідники просять не турбуватися, так як Стрілець A* знаходиться на відстані 26 000 світлових років від Землі і не несе ніякої небезпеки для земних мешканців. При цьому вчені не припиняють спостерігати за чорною дірою і намагаються з'ясувати, з якої причини чорна діра збільшила свою активність.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, астрономи виявили в небі гігантський сніговик

Як повідомляв Знай. ua, найбільшу таємницю Всесвіту нарешті розкрили, що чекає наш світ в майбутньому.

Також Знай. ua писав, що юна студентка розгледіла 17 екзопланет розміром із Землю.