Існує гіпотеза, згідно з якою, кротові нори — це чорні діри. І що в теорії через них можна подорожувати: це частково нагадує телепорт.

Вперше таку теорію висунули відомий астрофізик Стівен Хокінг спільно з Ендрю Стромінгером з Гарвардського університету і Малкольмом Перрі з Кембріджа. Вони вважали, що матерія, що потрапляє в чорні діри, не зникає безслідно. Але навряд чи людство колись перевірить на собі цю версію.

Поки що навіть найближча планетна система знаходиться від нас "нескінченно" далеко. Передає Хвиля.

Тоді, може, рідне Сонце перетвориться на чорну діру? Теж ні. Результатом еволюції світила стане збільшення її в розмірах і перетворення в червоного гіганта. Трансформація в чорну діру можлива у випадку з дуже масивними світилами, в число яких наше Сонце не входить.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Однак все це не заважає пофантазувати на тему того, що ж станеться з такою планетою, як Земля, якби вона поблизу горизонту подій.

Зазначимо, чорна діра – найзагадковіший об'єкт космосу. Якщо зірка типу Сонця стиснути до радіуса в 5 км, то ніщо, і навіть світло, не зможуть її залишити — настільки сильна буде її гравітація. Так і з'явилося поняття - чорна діра, адже ніщо не може її покинути. Ці об'єкти таять в собі безліч нерозкритих таємниць.

Теорія струн допускає народження чорних дірок мікроскопічних розмірів від зіткнення двох частинок.

Великий вибух цілком міг сприяти появі цих об'єктів, тому що тоді щільність матерії була дуже високою. Але невеликі дірки напевно випарувалися, втрачаючи масу допомогою випромінювань і потоків частинок.

Нагадаємо, виявлена найдавніша молекула у Всесвіті. Це перше стійке хімічне з'єднання, яке з'явилося через 380 тисяч років після Великого вибуху. Вчені працювали над пошуком витоків Сонячної системи протягом 100 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", космосі підірвали потужну бомбу. Відповідні фото на Землю вислала дослідна станція "Хаябуса-2".

Також "Знай.uа" писав, прародителя всього живого знайшли в далекому космосі. Спектри цієї хімічної сполуки знайдені в планетарної туманності в сузір'ї Лебедя.