Астрологи не на жарт стривожили землян, заявивши, що до нашої планети наближається астероїд Апофіс. І Землі, нібито, залишилося існувати тільки 49 років, після чого буде знищено все живе.

На Telegram-каналі Naked Space, присвяченому космосу, з'явилося спростування цієї лякаючою інформації. Так, дійсно, Апофіс незабаром зблизиться з нашою оселею. Однак це відбувається далеко не в перший і не в останній раз. Найближче він пройде поруч з нами в 2020, 2029, 2036 і знову в 2068 - за прогнозами вчених, астероїд зовсім не збирається руйнувати все живе, і "налаштований" не так вже й вороже. У 2002 році він вже підходив до нас на "критично" близьку відстань, і всі адепти "кінця світу" починали готуватися до гіршого. Але нічого страшного не сталося. Тому приводу для паніки немає.

У 2002 році очікували, що Земля і Апофіс зустрінуться один з одним в 2029 році з імовірністю 2.47%, що дуже багато для такої події. Але потім все кілька разів перераховували, і кожен раз прогнози були обнадійливими для нас. І зараз можна виключити ймовірність зіткнення Землі з Апофісом в 2029, 2036 роках.

За обчисленнями на березень 2016 року ймовірність зіткнутися з Апофісом у 2068 році становить 6,7 e-6. Більш ймовірно, що ви раптово помрете від укусу собаки.

Раніше Знай.uа писав про вальс довжиною в вічність: "танець" двох галактик заворожив вчених.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також Знай.uа повідомляв, що в добі може з'явитися 25-й час! Як скоро це станеться, читайте в нашому недавньому матеріалі. Нове відкриття вчених точно змінить звичний світ догори дригом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Крім того, Знай.uа писав, що глобальне потепління перетворить Європу в пустелю, торкнеться і України - прогноз на 80 років.