Танцюючі галактики…. Фантастично красиво і здається таким неймовірним. Однак цей феномен реальний, і ще раз підкреслює те, що наш Всесвіт сповнений чудес і, ймовірно, ніколи не буде розгаданий до кінця. Вченим вдалося сфотографувати дві галактики, які кружляють в дуже повільному танці, де кожна “па”, кожен оберт триває кілька сотень мільйонів років. І найдивовижніше, що в цьому танці народжуються зірки. Мабуть, саме

Дві галактики – NGC 5394 і NGC 5395 - повільно обертаються одна навколо одної в результаті гравітаційної взаємодії, ефектно розкидаючи іскри у вигляді нових зірок.

Випромінювання водню, показане червоним кольором, зазначає зоряні ясла, де народжуються нові зірки, що сприяють еволюції галактик. Також видно темні смуги пилу, відзначають місця, де хмари газу через деякий час стануть зірковими яслами.

Telegram\Naked Space

Якщо ви подивіться на знімок уважно, то помітите безліч галактик далекого фону, деякі з яких кружляють у своєму повільному космічному танці.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що в добі може з'явитися 25-й час! Як скоро це станеться, читайте в нашому недавньому матеріалі. Нове відкриття вчених точно змінить звичний світ догори дригом.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Також Знай.uа повідомляв, що у квітні біля Землі пролетить гігантський астероїд.

Крім того, Знай.uа писав, що глобальне потепління перетворить Європу в пустелю, торкнеться і України - прогноз на 80 років.

Нагадаємо, NASA показало кадри наслідків глобального потепління - світ залишиться без Антарктиди?