Сьогодні, 19 березня, легендарна українська поетеса і письменниця Ліна Костенко відзначає свій 90-річний ювілей. Сильне і найтонше Слово, вміння віртуозно їм володіти і тендітна лірична душа зробили Ліну справжнім обличчям української літератури. Воістину, лик літератури — жіночий, і якщо б можна було написати її портрет, це був би портрет поетеси.

Ліна Костенко народилася 19 березня 1930 року. В часи Радянського союзу брала активну участь у дисидентському русі, і довгий час залишалася “на маргінесі” літературного процесу — просто тому, що тогочасне суспільство, отруєне партійними ідеалами, не могло сприйняти індивідуальність і глибину поезії Ліни, і владі вона була незручна.

Автор поетичних збірок "Над берегами вічної ріки", "Неповторність", "Сад нетанучих скульптур", роману у віршах "Маруся Чурай", поеми "Берестечко". 2010 року опублікувала перший прозовий роман "Записки українського самашедшого", що став одним з лідерів продажу серед українських книжок у 2011 році.

Ми зібрали кращі цитати

***

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Бо хто за що, а ми за незалежність

Отож нам так і важко через те.

***

І все на світі треба пережити, бо кожен фініш — це по суті старт. І наперед не треба ворожити, і за минулим плакати не варт…

***

Людям не те що позакладало вухан – людям позакладало душі.

***

Важко любити розумну жінку. Завжди боїшся впасти в її очах. Жінка втрачає на інтелекті, лише коли закохана. Так що бажано стабільно підтримувати в ній цей стан.

***

Жах не в тому, що щось зміниться, – жах у тому, що все може залишитися так само.

***

Віддай людині крихітку себе. За це душа наповнюється світлом.

***

Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирає мову.

***

Пристрасть – це натхнення тіла, а кохання – це натхнення душі. Любов як функції геніталій залишмо приматам. Мені потрібен космос її очей.

***

Мова солов'їна, а тьохкають чортзна-що

***

Життя — така велика ковзаниця.

Кому вдалось, не падавши, пройти?

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що НБУ напередодні 8 березня повідомив українцям про закриття банків.

Раніше стало відомо, що експерт сказав, як міцний алкоголь може врятувати від коронавіруса.

Також Знай.uа повідомив що біля Верховної Ради хтось закопав останки людини.