У квітні 2020 року на планеті Земля можна буде спостерігати декілька космічних явищ, серед яких слід виокремити Супермісяць і метеоритний дощ Ліриди.

Супермісяць - відносно рідкісне астрономічне явище, під час якого Місяць виглядає більшим і яскравішим. Причиною виникнення цього феномену є співпадіння найближчої точки орбіти супутника до Землі - перигей - і повного місяця. Навесні Супермісяць можна буде побачити 8 квітня. У цю ніч Місяць може здаватися більшим на 14%, а його яскравість виросте майже на третину.

фото Getty Images
Повний місяць // фото Getty Images

Цей повний місяць також називають Рожевим, але така характеристика є традиційною для цієї фази місяця у квітні. Реальної зміни кольору, яка інколи трапляється через атмосферні явища, не очікується.

Іншим об'єктом для спостереження у квітні стане метеоритний дощ Ліриди. Свою назву він отримав від сузір'я Ліри, з боку якого й летять метеори. Це явище можна побачити кожного року у квітні, кількість метеорів варіюється з року в рік. Ліриди відрізняються значною швидкістю потоку, а також яскравим його візуальним втіленням. Астрономи пов'язують Ліриди з рухом комети C/1861 G1 (Thatcher).

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, таємницю Місяця нарешті розкрито: які скарби приховує найзагадковіший супутник.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Місяць у повні у 2020 році: яких небесних феноменів чекати землянам.

Також "Знай.ua" писав, що червоний Місяць не віщуває нічого апокаліптичного.