Геологи з Канади і США прийшли до цікавого висновку, вони з'ясували, що глибоко під поверхнею Місяця може знаходитися сама справжня скарбниця з великими покладами дорогоцінних металів.

В процесі дослідження вченим вдалося, порівняти поклади корисних копалин на Землі і Місяці.

Відкриття на Місяці

“Ми знайшли зв'язок між вмістом сірки в місячних вулканічних породах з присутністю сульфіду заліза глибоко під поверхнею Місяця. А вивчення родовищ корисних копалин на Землі показує, що сульфід заліза є ідеальним місцем для “зберігання” дорогоцінних металів, таких як платина і паладій ”, - повідомляють експерти. Експерти

Вчені дійшли висновку, що якщо породи утворюються на Місяці таким самим способом, як і на Землі, то на супутнику нашої планети повинен бути сульфід заліза.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Відкриття на Місяці

Ще одним доказом сміливого припущення є гіпотеза про утворення Місяця. Вважається, що природний супутник Землі сформувався 4,5 млрд років тому після зіткнення нашої планети з великим об'єктом. В результаті удару від Землі відірвався шматок, який згодом і став Місяцем.

Відкриття на Місяці

Відповідно, існує припущення, що блакитна планета і супутник мають спільну історію, а, значить, і загальний склад. Тепер вчені планують провести ще декілька експериментів. Вони хочуть знайти докази того, що в надрах Місяця є метали. Та наразі перед ними стоїть головна проблема – як дістати глибинні зразки з Місяця, оскільки поки це є неможливим.

Нагадаємо, раніше співробітники космічного агентства повідомили про нове відкриття на Марсі

Як повідомляв портал "Знай.ua", показали історію дерев-довгожителів в унікальних фото

Також "Знай.ua" писав, що найкрасивіші місця держави показали з неба, нереальні кадри