Поки світом поширюється коронавірус, у людей виникають найфантастичніші припущення на цей рахунок. Хоча ми пересичені інформацією про COVID-19, знаємо насправді тільки те, що потрібно сидіти вдома і що інфекція може викликати ускладнення у вигляді пневмонії. Так, в умовах тотальної нестачі даних, люди починають думати: "а може ще якась невідома смертельна хвороба прийти з космосу? Або, скажімо, з Марса?" .

Вчені, з якими вдалося поспілкуватися на цей рахунок, авторитетно заявляють: ймовірність того, що на Червоній планеті є бактерії, мінімальна. Крім того, якщо їх навіть і виявлять, навряд чи вони здатні до паразитизму. Щоб вразити людину, тварину і взагалі кого б-то не було, треба мати саме цю властивість. тобто все, що вони зможуть викликати, буде дуже неспецифічним (вдихання цих бактерій несильно буде відрізнятися від вдихання пилу схожого хімічного складу, наприклад).

Проникнути в кров, а потім специфічно піти, наприклад, в легені і розмножуватися там, викликаючи симптоми туберкульозу, такі бактерії не зможуть. Своє ж, земне, може виявитися набагато небезпечніше, тому що протягом мільйонів років еволюції бактерії виробили пристосування для життя у своїх господарів, але ці пристосування не абсолютно специфічні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у NASA розповіли, як буде працювати GPS на Місяці.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, в мережі показали капсулу для проживання на МКС перших космічних туристів.

Також портал Знай.uа писав, що в SpaceX назвали дату першого туристичного польоту в космос.