Укуси комарів – те, з чим стикається кожен українець з приходом тепла. Однак виявилося, що комарі забирають нашу кров не тому, що голодні.

Не секрет, що болючі укуси залишають на тілі людини саме самки. Однак мало хто знає, що самки, як і самці, можуть пити воду і нектар і прожити без харчування кров'ю.

Кров потрібна даного виду комах для того, щоб розмножуватися. Більшість видів і популяцій комарів без харчування кров'ю не здатні до розмноження. Кров, на відміну від нектару, — їжа, багата білками.

Білки, які містяться в плазмі, тобто рідкої частини крові та еритроцитах, перетравлюються в кишечнику самки комара і в результаті виходять амінокислоти, які використовуються для білків її яйцеклітин.

Таким чином завдяки людській крові з'являються нові покоління комарів.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Раніше повідомлялося, що після аномально теплої осені і зими в Україні склалися оптимальні умови для розмноження кліщів, які є переносниками небезпечних захворювань.

Своїми спостереженнями поділився на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook киянин Лаврентій Тарасевич.

У своїй публікації чоловік розповів, що після недовгої прогулянки природі він помітив на одязі кліщів. Також Тарасевич прикріпив фотографії одягу, на яких видно комах.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українці під ударом смертельних хвороб, небезпечні паразити виходять на "полювання".

Як повідомляв Знай. ua, кліматолог привів українців до тями "гарячих" прогнозом.

Також Знай. ua писав, що насекомые, які живуть в крупах, і як від них позбутися.