Як відомо, Великдень вже на носі і господиням пора шукати способи фарбування великодніх яєць. Також багато жінок намагаються виділитися та спробувати щось незвичайне. "Так Просто" дав корисні поради та розповів, як освітлити перепелині яйця.

Яйця, pxhere

Так, для того, щоб фарба лягла рівномірно, яйця повинні бути білими. Освітлити перепелині яйця можна за допомогою м'якої щітки: потерти шкаралупу під теплою водою. Але це довго та є ймовірність роздавити яйце.

Проте є більш зручний спосіб. Для цього потрібно помістити в каструлю з водою перепелині яйця, довести до кипіння та вимкнути плиту. Відразу не виймати і дати їм настоятися ще 5 п'ять хвилин.

Потім їх потрібно скласти в миску та повністю залити 9% оцтом на 5 хвилин. Періодично помішувати яйця, а камуфляжне забарвлення почне сходити. На смак і міцність освітлені варені яйця не будуть відрізнятися від звичайних.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Через 5 хвилин їх треба промити водою. Яйця будуть красивого, однорідного білого кольору. Потім можна пофарбувати їх будь-яким способом.

Для того, щоб отримати "мармуровий" колір, фарбувати плямисті перепелині яйця можна в будь-якому натуральному барвнику. Зокрема, можна використовувати куркуму, каррі, чорний чай, каву, каркаде, шишечки вільхи, аптечний корінь марени, лушпиння цибулі.

Яйця, pxhere

Можеш використовувати будь-який харчовий барвник. Для перлового кольору знадобиться перламутровий білий колір. Барвник цілком безпечний, якщо розводити його згідно інструкції.

Перламутрові яйця можна залишити як є або поклеїти стразами, блискітками, кольоровими малюнками з серветок.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як будемо святкувати Великдень на карантині.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в ПЦУ звернулися до віруючих з проханням залишатися вдома на свята.

Також "Знай.ua" писав, що в Україні немає заборони на відвідування кладовищ у поминальні дні.