В британських ЗМІ, зокрема, інформаційне агентство BBC звернуло увагу на те, що на фоні пандемії коронавірусу COVID-19 поширення біблійних епізодів може мати дуже небезпечні наслідки. Так як це підсилює віру людини, надаючи додаткове значення подіям, які здаються жорстокими і деспотичними.

Експерт Тімоті Білл помічає, що ті, хто поширює біблійні епізоди і пов'язує їх з пандемією, не просто неправильно трактують текст. Вони можуть зашкодити психологічному здоров'ю інших.

Коронавірус, фото з вільних джерел
Коронавірус, фото з вільних джерел

"У мене була студентка, яка читала книгу Іоанна Богослова на набережній. Вона заснула і прокинулася посеред грози. Дівчина була в паніці. Їй здавалося, що вона потрапила в книгу", - сказав Білл, який викладає релігієзнавство в Західному резервному університеті Кейса в Огайо (США).

Він також додав, що поширення і неправильне трактування тексту Біблії може призвести до того, що люди складуть руки і припинять вирішувати проблеми. На думку Білла, люди, охоплені панікою через COVID-19, можуть почати ігнорувати все, що загрожує виживанню людства, наприклад, кліматичні зміни.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Кадр з фільму "Ісус Христос з Назарету", скріншот з мережі
Кадр з фільму "Ісус Христос з Назарету", скріншот з мережі

"Це може стати закликом до бездіяльності. Це все одно, що сказати людям, що все, що відбувається — воля Божа. І ставатиме все гірше, перш ніж стане краще. Тому не можна нічого вдіяти, бо це воля Божа", - пояснює експерт.

Так само фахівці, які досліджують релігії і пророцтва професійно, кажуть, що такі віщуни з соціальних мереж і екстрасенси повинні посидіти у "добровільному карантині". Тому що вони шкодять духовному і психологічному здоров'ю людей. Віщуни також приписують собі знання, існування яких релігійні діячі навіть не вирішуються припустити. Коли католицький теолог з Університету Богоматері в Індіані Улрих Ленер натрапив в соціальних мережах на священика, який стверджував, що COVID-19 - це початок апокаліпсису, він надіслав у відповідь: "Матвія, 24:36". У цьому епізоді Нового Завіту Ісус говорить про кінець світу: "Про день той і годину не знає ніхто: ні ангели небесні, ні Син, тільки Отець".

Кадр з фільму "Ісус Христос з Назарету", скріншот з мережі
Кадр з фільму "Ісус Христос з Назарету", скріншот з мережі

"Ісус Христос говорить: "Про годину не знає ніхто", а тут самопроголошений "пророк" сучасності, виходить, знає більше, ніж ангели біля Божого престолу", - сказав Ленер.

На його думку, деякі пророцтва в інтернеті породжені іншим людським гріхом — гординею.

"Можливо, в цих людях, які розпалюють масову паніку, живе певна гординя, роздута самовпевненість у тому, що у них є якесь особливе знання. Якщо це не чортовиння, то я не знаю, що це", - додав Ленер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ванга передбачила пандемію та її жахливі наслідки для всього світу.

Як повідомляв Знай.uа нещадний буревій наробив лиха у Харкові — десятки дерев вирвано "з м'ясом", комунальники збилися з ніг.

Знай.uа писав, в Австралії вдалося "впіймати" на відео найдовше істота у світі – 45 метрів живого організму.