Співи у душі - дуже відоме явище, неодноразово обігране у масовій культурі, фільмах, серіалах і літературі. Цікаво, що це явище зафіксоване досить давно. Наприклад, давньоримський філософ Луцій Анней Сенека у своїх "Моральних листах до Луцілія" зазначав, що багато хто любить співати у лазнях. Вода й справді допомагає створити своєрідний акустичний ефект, завдяки якому багатьом свій голос здається як ніколи приємним. Однак нещодавно дослідникам вдалося з'ясувати, про які психологічні якості свідчить любов до співів у душі.

Про це йдеться у статті, опублікованій у науковому журналі Personality and Individual Differences.

Вчені проаналізували низку людських звичок, і змогли їх співвіднести з деякими рисами особистості. Виявилося, що доброзичливі люди особливо схильні виконати пісню, поки миються.

Душ, фото Pixabay
Душ, фото Pixabay

"Доброзичливі люди, як виявилося, витрачають більше часу на домашні справи: гладять, грають з дітьми і миють посуд. Мабуть, вони роблять це на догоду своїм близьким, а також щоб запобігти сварки. Однак вони також частіше співають в душі або в автомобілі", - пояснюють науковці.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Так що у вчених є хороші новини для любителів виконати музичний номер, поки їх ніхто не бачить - вірогідно, це свідчить про їх доброту.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Ми все для тебе робимо, а ти невдячний": психологи склали список фраз, які ламають психіку дитини.

Як повідомляв портал Знай.ua, Токсичне, побутове, нещасне: психологи виділили 8 видів кохання.

Також Знай.ua писав, Любителям поїсти на замітку: психологи розкрили головні причини переїдання