Всі ми любимо картинки і відео про котів в мережі. Власники котів обожнюють своїх пухнастих: хочеться їх пестити, цілувати чи дратувати граючись. Разом із тим, велика кількість котів дуже активно і чітко показують, коли їм щось не подобається. А їм не подобається величезна кількість речей.

кішка, фото pxhere
кішка, фото pxhere

Коли ви приділяєте коту мало уваги.

Котам не подобається, коли ви зникаєте на багато годин і залишаєте тварину в пустій квартирі. Коти багато часу сплять або ж займаються своїми справами, що не означає, що їм не потрібні люди, щоб потертись спинкою чи щось муркнути.

Коли ви приділяєте коту забагато уваги

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сон кота - сон, який потрібно поважати, а тому не гладьте, не чіпайте лапки чи вушка. Поважайте приватні кордони тварини. З іншого боку, коти дуже характерні: вони можуть самі прийти до тебе, щоб ти їм гладив, але їм буде потрібно, щоб ти їх погладив лише 5 раз, а не 10.

Неякісна їжа

Коти надзвичайні гурмани, які будуть перебирати харчами завжди, коли зможуть це робити. Слідкуйте, щоб їжа завжди була свіжою, підсипайте невеликі порції та регулярно мийте тарілочку, в якій зберігається їжа. Мийте й мисочку, з якого котик п'є.

Нерегулярні чистки лоточка

Коти люблять чистоту, тому старанно себе вилизують годинами. Брудний лоток - фактор, який засмучує настільки, що може змусити слухняного і хорошого кота сходити не в лоток, а деінде: диван, брудну білизну чи килимок.

Шум

Вуха котів надзвичайно чутливі, тому їм може бути фізично некомфортно чути звуки феєрверку чи пилососа. Загалом коти розрізняють “вивчають” типові звуки, які чують регулярно, проте це також може лякати їх.

Пересування

Коти надзвичайно тісно будують зв'язок із конкретним місцем, а тому пересування в машині, часті переїзди тощо - фактори, які викликають стрес.

Інші коти

Інший кіт - потреба ділитись їжею, територією та людиною. Коти цього не люблять і не хочуть. Разом із тим, часто коти знаходять спільну мову і стають друзями-нерозлийвода.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Ніяких 40 котів: вчені назвали переваги самотності.

Як повідомляв портал Знай.ua, 15 вражаючих котів-рекордсменів.

Також Знай.ua писав, Головні відмінності котів та собак (фото).