1 березня, відзначається міжнародний день котів.

В Україні святкують день котів з 2004 року. Кішки залишаються найбільш поширеними домашніми тваринами у всьому світі: близько 80% всіх мешканців Землі тримають домашню тварину, більше половини з них віддали свою перевагу саме кішкам.

Фахівці відзначили, що є спеціальний розділ медицини, який вивчає методи профілактики і лікування захворювань з допомогою контакту з кішками - фелинотерапія.

Деякі прихильники фелинотерапии вважають, що кішки різних порід та кольорів лікують різні захворювання. Наприклад, якщо у людини є проблеми з печінкою, нирками, хворіє на гастрит або коліт, то краще завести короткошерсту кішку.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Майже 2/3 доби кішки витрачають на сон. Більшість кішок є правшами, а більшість котів - лівшами.

У світі живуть понад 500 млн домашніх кішок. Найбільше кішок нараховуються в Австралії, оскільки там на 10 осіб припадає дев'ять кішок.

Березнева кішка в цю пору шукає пару, а тому веде себе грайливо, підставивши пишні вуса весняному сонечку і очікуючи свою половинку. Домашній кіт, який з народження виріс на подушках, не втрачає своїх первісних інстинктів і показує господарям дикий бік свого непростого характеру.

Давньоєврейська легенда свідчить: у ковчезі Ноя розплодилися миші і щури, які знищували їжу. Ной почав молитися Богу, щоб той приструнив гризунів. Бог у відповідь на молитви змусив лева чхнути - і з пчиху лева з'явився кіт.

День котів святкують за японським календарем - 22 лютого, а американці відзначають цей день 29 жовтня, а більшість країн у світі відзначають цей день 8 серпня. Саме 8 серпня 2002 року визнано Міжнародним днем кішок.

Нагадаємо, кошка з рідкісною генетичною патологією закохала в себе людство. В її очах можна потонути назавжди.

Як повідомляв портал "Знай.uа" навіть самий страшний кіт у світі розчулює людство. Пухнастик зібрав більше 100 тисяч шанувальників, мережі не можуть намилуватися.

"Знай.uа" писав, дуже дебела кішка втомилася від поневіряння й шукає господарів.