Собаки нахиляють голову в бік, коли з ними говорять їхні власники, від бажання якомога краще зчитати емоції і настрій людини - стверджують канадські вчені.

В університеті міста Ванкувер вчені провели експеримент, у якому взяли участь 600 псів та їхніх власників.

Люди звертались до своїх улюбленців, а вчені спостерігали за контекстом інтеракції та поведінкою собак. Виявилось, що близько половини псів, які брали участь у тесті, нахиляли голову і дуже уважно дивились на власника.

Пси здатні розуміти тембр голосу і міміку людини, щоб класифікувати чи говорить власник агресивні речі, чи жартує з собакою, або ж віддає команди.

Очі собаки не налаштовані на те, щоб сприймати людину і її обличчя впритул, через шо виникає необхідність нахилити голову.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

собака, фото Pxhere
собака, фото Pxhere

"Через певні анатомічні особливості ці тварини не мають можливості розглянути особа« співрозмовника, а без цього вони не здатні зрозуміти, як налаштована людина - агресивно чи ні", - пояснюють науковці.

При цьому дослідження показало, що собаки з довгою мордою більш схильні нахиляти голову, аніж пси з короткою.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Українці вигадали "карантинний бізнес" – погодинна оренда собак та хом'яків.

Як повідомляв портал Знай.ua, Одомашнення не існує? Собаки відкрили людству очі на головний міф про тварин.

Також Знай.ua писав, Наукове пояснення, чому собаки виляють хвостом: відео.