Новину про впроваджену Урядом заборону прогулянок на території зелених зон українці сприйняли неоднозначно. Своє ставлення до цього пункту посилення норм дотримання карантину активно висловлюють у соцмережах. Серед дописів "за" і "проти" почали з'являтися ідеї заснування нової послуги - погодинної оренди тварин. Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Собаки, YouTube
Собаки, YouTube

Не з дитиною, так з твариною

Загалом, ідею заборони відвідування парків та лісів вважають, як мінімум, нелогічною, стверджуючи, що більш розумно було б ввести обмеження щодо кількості осіб, які можуть гуляти на території зелених зон.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

А дехто припускає, що незабаром в Україні може з'явитися нова послуга "Оренда песика", яка, свого часу, почала діяти в Італії.

Користувачі соцмереж пропонують не обмежуватися лише собаками, а використовувати для "прикриття" котів та хом'яків.

Поки одні лише пропонують, інші – діють, розміщуючи фото з оголошеннями.

Поки лише фотосети та притулки

Прямі пропозиції погодинної оренди собак ще не з'явилися, втім доволі популярним є інший аналог – тварин беруть на кілька годин для проведення фотосесій. Принаймні, так зазначено на сайті оголошень.

З автором одного з таких зв'язалися і ми, аби дізнатися чи можна у них взяти песика на звичайну прогулянку.

"Ми займаємося виключно фотографією – наш спеціаліст виїжджає разом із собакою. А для прогулянок нехай краще не орендують, а беруть тварин з притулків – там сотні собак, серед яких з'явиться улюбленець для кожного", – повідомила Знай.ua власниця 4 собак, які беруть участь у фотозйомках.

Власне, такий варіант вже існує – один з притулків підхопив "карантинну хвилю" і пропонує безкоштовно прогулятися із собакою з метою знайти для тварин майбутнього хазяїна.

"Звісно ж це жарт, не існує платного "прокату" тварин. Також ми закликаємо вас не покидати дім без крайньої потреби. Однак ви можете допомогти притулкам для тварин, взявши на вигул собаку в них, це безкоштовно. Наприклад, у Львові це ЛКП Лев та Милосердя. Хтозна, можливо собака вам так сподобається, що ви вирішите взяти її жити до себе. Саме це - головна мета нашого сайту", – зазначають ініціатори акції.

Загалом же, за словами еколога, працівника Національного природного парку "Голосіївський" Олександр Соколенко, в українському законодавстві відсутні обмеження, що забороняли б існування погодинного вигулу тварин.

Варто зазначити, що дана тема миттєво породила і низку жартівливих фото та мемів.

Як ми бачимо, поки послуга оренди тварин не набула "бізнес-обертів".

Тож про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.