В Україні триває карантин, який запровадив уряд через спалах коронавірусної інфекції covid-19. Заходи обережності, попередньо, будуть діяти до 24 квітня 2020 року. Як відомо, абсолютна більшість громадян знаходяться вдома і мають право виходити на вулицю тільки з вагомої причини - до продуктового магазину чи аптеки.

карантинний проїзд, фото:Уніан
карантинний проїзд, фото:Уніан

Проте, в мережі гуляє багато кадрів, на яких можна побачити, як діти вільно гуляють на майданчиках з батьками. Швидше за все, українці не до кінця усвідомили всю серйозність проблеми. Саме тому Міністерство охорони здоров'я України нагадує громадянам, що "Карантин — не канікули". Про це українські медики повідомили на офіційній сторінці МОЗ в мережі Facebook.

Карантин - це не канікули!

⚠️ МОЗ закликає: Під час карантину мінімізуйте соціальні контакти, не збирайтеся великими компаніями, не відвідуйте місць масового скупчення. Найбільш ефективний спосіб не заразитися - дотримуватися режиму самоізоляції. Бережіть себе, залишайтеся вдома! #ЗалишаюсяВдома

Geplaatst door Міністерство охорони здоров'я України op Woensdag 1 april 2020

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"МОЗ закликає: під час карантину мінімізуйте соціальні контакти, не збирайтеся великими компаніями, не відвідуйте місця масового скупчення. Найефективніший спосіб не заразитися - дотримуватися режиму самоізоляції. Бережіть себе, залишайтеся вдома!", - зазначили в МОЗ України.

Також до публікації додали відео з анімацією, в якому нагадали, що карантин — це не канікули.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Вовина тисяча", допомога бізнесу і медпакет - за якими правилами Україна буде жити на карантині.

Як повідомляв Знай.uа Верховна Рада "розбудила" гривню, курс долара надихнув українців.

Знай.uа писав, карантин Зеленського — як українці оцінюють роботу президента під час епідемії.